WhatsAppstilte

Op 4 mei herdenkt Nederland de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog, latere oorlogen en vredesmissies. Tijdens de Nationale Dodenherdenking op de Dam in Amsterdam leggen koning Willem-Alexander en koningin Maxima om even voor 20:00 uur een krans bij het Nationaal Monument. Om 20.00 uur zal het zoals gebruikelijk op veel plaatsen in het land twee minuten stil zijn.

Whatsappen.nl roept iedereen op om ook op WhatsApp twee minuten stilte te houden. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei ondersteunt het initiatief van harte en hoopt dat alle WhatsApp-gebruikers gehoor zullen geven aan de oproep.

Waarom?

Velen van ons communiceren tegenwoordig al in alle stilte via WhatsApp. Maar ook bij ‘het nieuwe praten’ vinden wij het belangrijk om twee minuten stil te staan bij de oorlogsslachtoffers. Met WhatsAppstilte proberen wij extra aandacht te schenken aan het feit dat de herdenking niet alleen twee minuten ‘stil zijn’ is, maar dat het echt ‘stilstaan’ is.

Tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei herdenken we alle burgers en militairen die in Nederland of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. Onder andere voor jouw vrijheid.

Hoe?

Met WhatsApp ben je in principe altijd online. Aangezien WhatsApp een wereldwijde dienst is, die voor vele vormen van communicatie wordt gebruikt, is het natuurlijk niet mogelijk voor WhatsApp om de dienst twee minuten plat te leggen. De stilte zal dus echt vanuit de gebruiker moeten worden geïnitieerd.

Wil je er zeker van zijn dat je niet gestoord wordt door mensen die de twee minuten stilte op WhatsApp niet respecteren, zet dan je telefoon twee minuten in de vliegtuigmodus of schakel je internetverbinding op een andere manier uit. Uiteraard kun je ook gewoon je smartphone aan de kant leggen of even uitzetten.

4 Mei, 20:00 uur, 2:00 minuten stilte. Ook op WhatsApp.

Meer over waarom we herdenken vind je op 4en5mei.nl >>

In 2012 was een georganiseerde stilte op WhatsApp een wereldwijde primeur. WhatsApp zag tijdens de Dodenherdenking een duidelijke daling in het aantal WhatsApp-berichten in Nederland.

Zie ook:

Eerste WhatsAppstilte ter wereld op 4 mei – 26 april 2012
Nederlanders massaal stil op WhatsApp 5 mei 2012

Ondersteund door:

4en5mei


© Copyright Whatsappen.nl