WhatsApp Web

WhatsApp WhatsApp WebDe webversie “WhatsApp Web” is in januari 2015 gelanceerd. WhatsApp Web is beschikbaar voor alle platforms.

Heb je dus een Android, iPhone Windows Phone, Nokia S40 EVO, BlackBerry of BB10 telefoon? Dan is het mogelijk om WhatsApp vanaf de computer te gebruiken!

WhatsApp Web is te bereiken via web.whatsapp.com (onderstaande button) en werkt in Google Chrome, Firefox, Safari, Opera en en Microsoft’s Edge.

WhatsApp Web
 

WhatsApp Web is beschikbaar voor diverse browsers

De webversie van WhatsApp werkt in de Chrome-browser van Google, Firefox, Opera, Safari en Microsoft’s Edge.

Vrijwel dezelfde mogelijkheden als WhatsApp op smartphone

De mogelijkheden van WhatsApp Web zijn vrijwel identiek als die op de telefoon. Links op het scherm bevindt zich een lijst van de bestaande gesprekken of kun je er eentje starten. Aan de rechterkant vind je het gespreksvenster.

Via WhatsApp Web is het mogelijk om foto’s en video’s te versturen vanaf de computer. Ook kan een foto worden gemaakt via de webcam en kunnen gesproken berichten worden opgenomen.

Bovenin het scherm onder instellingen is het mogelijk om bureaubladmeldingen in te schakelen of uit te schakelen voor een bepaalde tijd.

Voor alle telefoons die WhatsApp ondersteunen

WhatsApp Web is beschikbaar voor Android, iOS (iPhone), Windows Phone, Nokia S40 EVO, BlackBerry en BB10.

Voor WhatsApp Web is een smartphone nodig, geen aparte login

WhatsApp Web is een verlengstuk van de app op de smartphone. Voor het gebruiken ervan heb je een werkende WhatsApp nodig op een smartphone. Via het scannen van een QR-code wordt de smartphone met de webversie gekoppeld en vind je als het ware een spiegel van je berichten op de pc.

QR Code WhatsApp Web

Via een QR-code kan de webversie aan de smartphone worden gekoppeld. Een QR-code is een soort streepjescode en is uniek voor iedere gebruiker van WhatsApp. WhatsApp Web werkt alleen als de telefoon een internetverbinding heeft. Om dataverbruik te besparen kan tevens wifi worden gebruikt. Er wordt geen online back-up gemaakt van de gesprekken.

Smartphone moet internetverbinding hebben

Zonder internetverbinding op de smartphone werkt WhatsApp Web niet. De telefoon wordt gebruikt om berichten versleuteld te verzenden en ontvangen. Ook als de batterij leeg van je telefoon leeg is, kun je geen gebruik maken van WhatsApp Web. Overigens geeft WhatsApp Web een melding als de batterij van de smartphone bijna leeg is.

Ook op tablet of laptop

WhatsApp Web werkt ook op de tablet of laptop. Bij het gebruik van WhatsApp Web op de tablet is het soms eerst nodig om de ‘desktop-versie’ van WhatsApp Web op te vragen.

Vraag over of probleem? Check dan onze speciale Help-pagina voor web!


© Copyright Whatsappen.nl