Push notificaties werken niet op iOS – geen meldingen

Controleer eerst of de meldingsinstellingen op je iPhone en WhatsApp goed zijn ingesteld (en start eventueel je telefoon opnieuw op). Als je dit gedaan hebt en nog steeds geen meldingen krijgt, is er waarschijnlijk een probleem met je verbinding, iOS-besturingssysteem of met Apple’s Push Notification Service (APNS).

Of het een probleem met je verbinding betreft, kun je controleren door te switchen van 3G/4G naar wifi (of andersom). Doet het probleem zich op één van de twee zich voor, terwijl je op dat netwerk wél gewoon verbinding hebt, dan ligt het probleem met notificaties waarschijnlijk bij je provider/netwerkbeheerder. Lees dan dit artikel van Apple.

Als het een probleem/bug in iOS betreft, wordt dit vaak in de loop van de tijd door Apple opgelost.

Problemen met Apple’s Push Notification Service (APNS) kan WhatsApp niet oplossen. Het afleveren van meldingen in WhatsApp gebeurt volledig door APNS. Als je offline bent en iemand je een bericht stuurt, wordt het bericht naar de APNS gestuurd om vervolgens te worden afgeleverd op je telefoon. WhatsApp heeft geen invloed op het afleveren van deze meldingen. Het leidt weliswaar tot een probleem in WhatsApp, maar het wordt veroorzaakt door de APNS of de iOS.

Als de push meldingen ‘opeens’ niet meer werken, dus als er geen WhatsApp of iOS update is geweest, kun je proberen je telefoon te herstellen naar de fabrieksinstellingen en de telefoon als nieuw in te stellen. Ook het herstellen naar een reservekopie is in sommige gevallen de oplossing.

3 reacties op “Push notificaties werken niet op iOS – geen meldingen

 1. Joris

  Zelfde probleem na update ios 11.

 2. RadioRon

  Ter volledigheid:

  Iphone 4 en Iphone 5s
  Laatste versie OS
  Alles automatisch bijgewerkt.

 3. RadioRon

  Opgelost.

  Maar niet via de handelingen hierboven.
  Ik heb bij instellingen een knopje Mobiele data aan/uit en een 4G aan/uit . Ik ga er dan vanuit dat als beide AAN staan ik altijd en overal (in NL) data kan ontvangen (en versturen)
  Logisch toch ?

  Daarònder staat een knopje DATAROAMING aan/uit.
  Da’s handig, want daarmee voorkom je dat er datagebruik is IN ‘T BUITENLAND. Niks mee te maken, dacht ik.

  Maar nee; Volgens de (Apple?) logica moet deze ààn staan als je de push berichten van ‘Whatsapp wil ontvangen.

  Dataroaming aangezet en alles weer OK :-)

  Niet vergeten in ‘t buitenland weer ùit te zetten.

  RadioRon

Sorry, gesloten voor nieuwe reacties.