WhatsApp Business

WhatsApp Business, de zakelijke app van WhatsApp, is op 18 januari 2018 gelanceerd. Voorlopig zal de app gratis zijn. Op deze pagina lees je alles over WhatsApp Business!

Whatsappen.nl volgt sinds 2012 de ontwikkelingen omtrent zakelijke inzet van WhatsApp. Hoewel het gebruik van WhatsApp door bedrijven toeneemt, mede door de komst van WhatsApp Web in 2015, staat het nog steeds in de kinderschoenen. Hier komt nu verandering in.

WhatsApp heeft twee tools voor bedrijven ontwikkeld: WhatsApp Business en WhatsApp Enterprise. Deze applicaties moeten het voor bedrijven makkelijker maken om klantencontact via WhatsApp te onderhouden. Er is een gratis app voor kleine bedrijven en een oplossing (API) voor grotere bedrijven. Bedrijven kunnen zich verifiëren en krijgen een groene badge (vinkje) achter hun naam.

Uiteindelijk zal er voor onderdelen van de zakelijke tools betaald moeten worden, maar verder is hierover momenteel nog geen informatie vrijgegeven.

Het laatste nieuws over WhatsApp Business:

 

WhatsApp Business Downloaden

WhatsApp Business kun je voor Android downloaden via Google Play. Ook kun je de app downloaden via de officiële website van WhatsApp.

Kosten 

De app is gratis.

Functies

Alle functies die de ‘normale’ WhatsApp versie heeft, zitten ook in WhatsApp Business. Je hebt groepen, statussen, (video)oproepen, documenten, live locatie, afbeeldingen, video’s, spraakberichten enzovoorts.

De app biedt wel extra features. Zo kun je openingstijden invullen en kun je automatische welkomst- en afwezigheidsberichten versturen. Daarnaast is de profielinformatie uitgebreider. Je kunt een omschrijving van je bedrijf, adresgegevens en je website of Facebook-pagina toevoegen.

Bedrijven die zich verifiëren krijgen een groene badge met daarin een vinkje.

In tegenstelling tot WhatsApp Messenger kun je Business ook met een vast telefoonnummer gebruiken. Uiteraard zijn de desktop app en WhatsApp Web ook te gebruiken in combinatie met het zakelijke account.


© Copyright Whatsappen.nl