Whatsappen.nl houdt zich sinds 2012 bezig met de zakelijke inzet van WhatsApp. Door ons contact met WhatsApp en het op de voet volgen van alle ontwikkelingen hebben wij de afgelopen jaren veel expertise opgedaan over de zakelijke mogelijkheden van de app.

De zakelijke inzet van WhatsApp staat begin 2016 echter nog altijd in de kinderschoenen. Dankzij de komst van WhatsApp Web is in 2015 weliswaar een flinke toename te zien, maar slechts een klein deel van de bedrijven in Nederland gebruikt WhatsApp. Onze verwachting is dat dit de komende tijd alleen maar zal toenemen.

Ook WhatsApp is zich bewust van deze ontwikkeling. Het bedrijf is momenteel bezig met het ontwikkelen van twee tools voor bedrijven: WhatsApp Business. Deze applicaties moeten het voor bedrijven makkelijker maken om klantencontact via WhatsApp te onderhouden. Er komt een gratis app voor kleine bedrijven en een oplossing (API) voor grotere bedrijven. Bedrijven zich verifiëren en krijgen een badge (groen vinkje) achter hun naam.

Uiteindelijk zal er voor onderdelen van de zakelijke app betaald moeten worden, maar verder is hierover momenteel (september 2017) nog geen informatie vrijgegeven.

Blijf op de hoogte en volg onze nieuwsberichten over WhatsApp Business. Volg ons via Twitter en Facebook.

De vijf laatste nieuwtjes over WhatsApp Business: