WhatsApp Business

WhatsApp Business, de zakelijke app van WhatsApp, wordt bijna gelanceerd. Voorlopig zal de app gratis zijn. Op deze pagina lees je alles over WhatsApp Business!

Whatsappen.nl volgt sinds 2012 de ontwikkelingen omtrent zakelijke inzet van WhatsApp. Hoewel het gebruik van WhatsApp door bedrijven toeneemt, mede door de komst van WhatsApp Web in 2015, staat het nog steeds in de kinderschoenen. Hier komt binnenkort verandering in.

WhatsApp ontwikkelt momenteel twee tools voor bedrijven: WhatsApp Business en WhatsApp Enterprise. Deze applicaties moeten het voor bedrijven makkelijker maken om klantencontact via WhatsApp te onderhouden. Er komt een gratis app voor kleine bedrijven en een oplossing (API) voor grotere bedrijven. Bedrijven kunnen zich verifiëren en krijgen een groene badge (vinkje) achter hun naam.

Uiteindelijk zal er voor onderdelen van de zakelijke tools betaald moeten worden, maar verder is hierover momenteel nog geen informatie vrijgegeven.

Het laatste nieuws over WhatsApp Business:

 

WhatsApp Business Downloaden

In Nederland is het op dit moment nog niet mogelijk om de Business app te downloaden. Zodra de app wordt gereleased lees je het hier.

Kosten 

De app is gratis.

Functies

Alle functies die de ‘normale’ WhatsApp versie heeft, zitten ook in WhatsApp Business. Je hebt groepen, statussen, (video)oproepen, documenten, live locatie, afbeeldingen, video’s, spraakberichten enzovoorts.

De app biedt wel extra features. Zo kun je openingstijden invullen en kun je automatische welkomst- en afwezigheidsberichten versturen. Daarnaast is de profielinformatie uitgebreider. Je kunt een omschrijving van je bedrijf, adresgegevens en je website of Facebook-pagina toevoegen.

Bedrijven die zich verifiëren krijgen een groene badge met daarin een vinkje.

In tegenstelling tot WhatsApp Messenger kun je Business ook met een vast telefoonnummer gebruiken. Uiteraard zijn de desktop app en WhatsApp Web ook te gebruiken in combinatie met het zakelijke account.

Blijf op de hoogte en volg onze nieuwsberichten over WhatsApp Business. Volg ons via Twitter en Facebook.


© Copyright Whatsappen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *