WhatsApp Bellen

screen-3-phoneMet WhatsApp bellen betekent dat je belt via Voice over IP (VoIP). Dit houdt in dat je belt via je internetverbinding op je mobiele telefoon of wifi. Los van de kosten van je internetverbinding of wifi, is het bellen via WhatsApp gratis.

Is bellen met WhatsApp gratis?

Bellen via WhatsApp is gratis. Het enige dat (mogelijk) kosten met zich meebrengt is de internetverbinding van je smartphone of het gebruik van wifi. Aan het telefoneren via WhatsApp zitten geen extra kosten verbonden.

Hoe kan ik bellen met WhatsApp?

Bellen via WhatsApp is simpel. Open WhatsApp en ga naar het tabje “Oproepen”. Vervolgens druk je op het telefoonicoontje (met het plusje) rechtsboven en selecteer je een contact. De oproep wordt vervolgens gestart.

Voor het bellen met WhatsApp is het noodzakelijk te beschikken over een werkende internetverbinding op je smartphone of je kunt gebruikmaken van een wifi-verbinding.

Gratis bellen met WhatsApp in het buitenland

Het bellen met WhatsApp verloopt via dezelfde mobiele dataverbinding die je gebruikt voor het internet en e-mail. Dit kan kan je mobiele abonnement zijn of (openbaar) wifi. Als je normaalgesproken roamingkosten betaalt voor het gebruik van mobiel internet in het buitenland geldt dat ook voor het bellen via WhatsApp. Informeer voor de kosten van roaming bij je mobiele provider. Maak je gebruik van gratis wifi in het hotel of openbare gelegenheid, dan is het bellen via WhatsApp net als whatsappen in het buitenland kosteloos.

In sommige landen is het overigens niet mogelijk om via WhatsApp te bellen vanwege lokale wetgeving.

Geen aparte verificatie of activatie

Er is geen aparte verificatie of activatie nodig om WhatsApp Bellen te gebruiken. Je WhatsApp account heb je reeds geverifieerd bij het aanmelden voor de app op je smartphone.

Wel circuleren er nepberichten waarin beweert wordt dat je het bellen met WhatsApp moet activeren door tien andere mensen uit te nodigen. Dat betreft spam en is onzin.

Om WhatsApp Bellen te gebruiken dien je simpelweg te beschikken over de nieuwste versie van WhatsApp. Vervolgens zie je in het startscherm van de app een belknop verschijnen, eventueel na opnieuw opstarten van je telefoon.


© Copyright Whatsappen.nl