Storingen

Is er een WhatsApp storing? Een vraag die veel gesteld wordt. Of beter gezegd… Velen klagen continu over een WhatsApp storing terwijl die er in de meeste gevallen niet is.

Wij combineren diverse realtime gegevens waaruit we kunnen afleiden dat WhatsApp een storing heeft. Wij kunnen zien wanneer storingen beginnen en wanneer zij weer voorbij zijn. Hoewel wij onze website zo actueel mogelijk proberen te houden, kunnen wij de status niet 24 uur per dag, 7 dagen per week in de gaten houden. Het kan dus voorkomen dat er sprake is van een urenlange storing, terwijl wij daar (nog) géén melding van maken.

Hieronder vind je een overzicht van de (laatste vijf) door ons gemelde storingen, actuele storingen en manieren waarop je eventuele individuele problemen kunt oplossen.

Storingsoverzicht

Is er een storing op dit moment?

1. Bekijk onze laatste tweets:

2. Bekijk de laatste tweet van WhatsApp status:
NB Dit officiële WhatsApp account lijkt niet meer actief sinds februari 2014

toosenhenk
Wanneer sprake van een storing?
WhatsApp storingen komen in diverse vormen voor. Zo kan het alleen multimedia betreffen of een storing in het verificatieproces. De meeste grote storingen zijn echter compleet, waarbij de gehele server plat ligt.

Er kan sprake zijn van een serverstoring als bij alle nieuwe verzonden berichten een klokje blijft staan en er geen vinkjes meer verschijnen. Krijg je één vinkje dan is er meestal iets anders aan de hand. Bij de meeste storingen verandert bovendien de status ‘laatst gezien…‘ niet meer: bij geen enkel contactpersoon sinds een bepaald tijdstip. Uiteraard is dan ook niemand meer zichtbaar als ‘online’.

Als dit het geval is, hoeft er echter nog steeds geen sprake van een storing zijn. Voor het goed functioneren van WhatsApp is het noodzakelijk een goede internetverbinding te hebben. Hier ligt vaak het probleem. Een paar dingen die je kunt controleren:

– Controleer of je (sterke) internetverbinding hebt. Probeer eens een andere website te laden of een andere applicatie.
– Herstart je internetverbinding door vliegmodus/internetverbindingen even aan- en uit te schakelen (op deze manier reset je als het ware je internet)
– Start je telefoon opnieuw op
– Probeer verbinding te maken met WhatsApp via Wi-Fi

Als dit allemaal je WhatsApp problemen niet oplost, is de kans al groter dat het een WhatsApp storing betreft. Dit hoeft echter nog steeds niet. Zo is het mogelijk dat een provider met een bepaalde dienst problemen heeft en voor BlackBerry gebruikers kan er een probleem zijn met BlackBerry Enterprise Server (BES) of BlackBerry Internet Service (BIS).

Lijkt er geen sprake te zijn van een storing maar blijf je problemen houden, dan kun je nog proberen om WhatsApp opnieuw te installeren. Zorg er sowieso voor dat je altijd over de nieuwste versie beschikt. Helpt ook dat niet dan vind je wellicht in onze WhatsApp Help nog een antwoord of kun je je probleem aan andere bezoekers voorleggen op het forum. Uiteraard kun je ook gewoon contact opnemen met WhatsApp zelf.


© Copyright Whatsappen.nl

56 reacties op “Storingen

 1. Charissa

  Sinds gister kan ik niet meer in mn app. Ik word er steeds uitgegooid en heb nog apps en foto’s verwijderd en nog steeds niks. Meer mensen die dit hebben?

 2. Hamza

  Mijn whatsapp die doet vandaag raar want als ik wil openen dan sluit hij ik heb mijn telefoon opnieuw opgestart 2x maar hij wil niet open.

  Moet ik het verwijderen en weer downloaden?

  Ik heb een iphone 5s

 3. Leon damen

  Als ik Whatsapp open krijg ik mijn berichten binnen en dat ze al lang naar mij hebben gestuurd hoe kan dat?

 4. Katy

  Sinds vandaag kan mijn WhatsApp niet meer opstarten.
  Ik krijg steeds de melding “WhatsApp is gestopt” & “WhatsApp stopt steeds”
  Wat kan ik doen zodat ik weer toegang krijg tot Whatsapp?

 5. Damian

  Ligt ook heel Whatsapp bij jullie er uit ?

 6. martine

  Heeft er iemand weet van problemen met Whatsapp bellen van en naar Kameroen ?
  Enkel berichten gaan door.

 7. Wesley

  Whatsapp stuur geen berichten krijg maar 1 vinkje

 8. Edwin

  Geen verbinding met Whatsapp via WiFi of 4G (Alphen aan den Rijn)

 9. Boss

  Whatsapp stopt de hele tijd kan niet bij mijn berichten app sluit elke x

 10. Anoniem.

  Sinds gisteravond kan mijn WhatsApp niet meer opstarten.
  Ik krijg steeds de melding “WhatsApp is gestopt” & “WhatsApp stopt steeds”

 11. Melanie beckers

  Hoi ik kan geen berichten verwering en ook niet bellen vanavond is het op gelost

 12. SnakeEye

  Bellen wil niet meer, sinds een aantal dagen

 13. Ab

  Whatsapp ligt er alweer uit

 14. Noël

  Goedemorgen Whatsapp ligt er uit. Na laatste update kan whatsapp niet meer opstarten. Kan wel berichtjes ontvangen. Kan ze niet inzien. Kan niet worden gebeld. Graag zo snel mogelijk een oplossing.

 15. Ginger

  Echt k ut niet op Whatsapp kan 😭

 16. Medineoguz

  Goei morgen ik KanWhatsApp niet meer in Van af gisterin

 17. timo

  me WhatsApp kreeg een storting na het opnieuw opstarten was de chats van de hele dag weg en was alles dus verwijderd tot de avond er voor. kunnen we dit terug halen

 18. Fred

  Sinds augustus 2016. Op mijn Huawei mate p6 is het Whatsapp icoon verdwenen. Verwijderen en opnieuw installeren negatief. Whatsapp zit in de smartphone en ontvangt berichten.

 19. T.

  Kan niet niet via laptop chatberichten versturen wel spraak

 20. Reiter

  13-12-2016:
  Nog steeds witte scherm met update whatsapp 2.16.392!
  Niets gaat!
  Oplossing gevonden. Deze versie werkt niet met Android 6.

  Op zoek gegaan naar versie 2.16.389 (voorganger) en als apk gevonden en geïnstalleerd. Het werkt weer. Verder de instelling updates veranderd in “niet automatisch updaten”, omdat anders weer de nieuwe versie erop
  wordt gezet en deze op dit moment niet werkt.

 21. patrick

  nieuwe update kan niet geinstalleerd worden op oude samsung???

 22. Maikel

  Hoi Maartje, mijn moeder heeft nu het zelfde probleem, als ze op het scherm van whatsapp klikt valt haar scherm gelijk uit zodat ze er niks mee kan. Kun jij of een anders ons hier mee helpen?

 23. ronald

  telefoon nummer verrifieren geef nummer in krijg code terug voer die in klaar maar om 24.00 moet ik dat weer doen dus overdag blijft de whatsapp actief middennacht weg nu zegt whatapp dat ik iedere keer een aantal uren moet wachten voor ik weer een code kan aanvragen zeer vervelend dringend hulp gevraagt

 24. Thomas

  Hoewel ik het persoonlijk prettig zou vinden dat m’n schoonouders niet bellen ;) kun je dit proberen:

  Weet niet welk apparaat ze gebruiken, maar controleer even de app-permissie instellingen.

  In android bijvoorbeeld onder instellingen (Op telefoon) naar Apps en vervolgens WhatsApp zoeken, daar op klikken en naar “Toestemmingen” gaan.

  Mogelijk is daar toegang tot oproepen uitgeschakeld.

  Een andere optie die vaak werkt is de app helemaal te verwijderen en opnieuw te installeren. Dan worden automatisch je permissies opnieuw gevraagd en evt andere verkeerde instellingen ongedaan gemaakt. Let wel op: maak eerst een backup van je gespreksgeschiedenis, anders ben je alles kwijt.

 25. Maud

  Hallo, mijn schoonouders kunnen opeens niet meer bellen of gebeld worden via whattsapp, ze kunnen wel berichten sturen en ontvangen. Hoe kunnen we dit oplossen? We hebben de nieuwste versie geinstalleerd, de instellingen gecontroleerd, wifi doet het ook maar we weten het niet meer.

 26. M.

  Hallo Romy,

  Als het provider afhankelijk is zou je dit kunnen testen door ergens via een wifispot (van een andere provider) te whatsappen. Niet ideaal, maar dan weet je wel waar het aan ligt.

 27. Romy

  een Amerikaanse vriend heeft problemen met whatsapp. In alle berichten worden letters neergezet en vervangen bij het versturen,waardoor alles onleesbaar wordt.En we dus beiden geen idee hebben waar de ander het over heeft. Ook mijn inkomende berichten worden zo verhakseld…Hij heeft inmiddels een nieuwe Iphone, maar de applestore zegt, dat als dit niet helpt, het probleem bij de provider zit. Is het inderdaad zo, dat sommige providers problemen geven met whatsapp?

 28. Bart

  Hi Hanny,

  Weet je zeker dat dat bericht afkomstig is van WhatsApp?

  Groet
  Bart

 29. Hanny

  Gestopt met verlengen van gebruiken whats app ?P Per vandaag 7/8 en wat is hier de reden van.
  Dit is pas balen.

 30. Esra

  Ik heb whatsapp geüpdatet maar hij wilt niet openen. Ik heb hem later verwijderd maar hij wilt ook niet verwijderen! Wat kan ik doen om weer op whatsapp te zitten!???? HELPPP meee

 31. Tineke

  Ik heb sinds twee dagen geen Whatsapp op mijn Sfone is er iets mis ??????

 32. m

  ja ik heb hier ook storing

 33. Radar

  BTW: ook op 4G en alle andere sites en apps zijn gewoon te gebruiken.

 34. Radar

  Hier ook op diverse telefoons ” verbinden”

 35. Henk

  Gewoon even helemaal verwijderen en opnieuw installeren…

 36. Sytske

  help; wat moet ik doen!!! ik heb per ongeluk wel ge-update en nu doet mijn whatsapp het niet meer, ik heb een huawei

 37. Vincent

  Niet doen idd! Dat is nep, scam.

 38. alfred

  Ik krijg een melding van een verplichte update van Whatsapp, maar heb het gevoel dat het een abonnement is van iets anders. Klopt dit wel?? Ik moet mij 06 nummer ingeven, maar die weet Whatsapp al!!

 39. maartje

  na update 4 dagen geleden werkt whatsapp niet. Binnengekomen berichten gooit hij meteen weg.Ook valt scherm steeds uit na openen whatsapp

 40. JJ

  Mijn whatsapp loopt de hele tijd vast. Hij is erg traag. Ik heb hem 3 dagen geleden geupdated. Gister heb ik mijn whatsapp verwijdert en weer opnieuw gedownload maar nog steeds blijft deze klacht.

 41. Sandy

  Steeds meer Whatsapp contacten hebben geen profielfoto meer,terwijl ik gewoon in hun contactenlijst sta?
  Update heeft geen zin gehad,help

 42. Marc

  Ook bij mijn whats-app problemen in chats met foto’s. Hoe kan je updaten zonder content kwijt te zijn?

 43. Jeroen

  Zojuist ge-update en alles werkt weer

 44. Jeroen

  Zo vaag uit het niets ineens watsapp is gestopt en idd niets helpt…. Wtf… Kutzooi

 45. jamel

  uw telefoonnumer kan geen gebruik maken van whatsapp??? uit het niks krijg ik deze melding en kan ik me niet meer aanmelden? ik stuur whatsapp berichten maar krijg niks terug echt heel vreemd dit ! uit het niks zo ga je toch niet met je klanten om.

 46. Louisa

  Ik heb ook het probleem “whats app is gestopt”. Word er gek van en hopelijk vind ik snel ergens een oplossing of wordt hier snel.iets aan gedaan.

 47. Kim

  Ik kan al 2 uur niet op whatsapp komen… Hij zegt telkens: “whatsapp is gestopt.”. Internet aan- en uitzetten, telefoon opnieuw opstarten: het wil allemaal niet helpen!

 48. Vera Ramman-Delpeut

  Al ruim 24 uur alleen de melding WhatsApp is gestopt. Maakt niet uit welke tips en trucs ik volg, ik kan de melding niet opheffen. Zonde van mijn tijd!

 49. gertien

  Ik heb hetzelfde probleem! Ik wil weten hoe dit op te lossen is 18 juni is het begonnen, ik kan niets meer met de app. Alstublieft kan iemand helpen???? Ik mis belangrijke vragen,gesprekken en ander info.. Help!!

 50. Michelle van den Broek

  Sibds vandaag krijg ik telkens als ik Whatsapp w openen de melding: WhatsApp is gestopt. De app kan ik niet meer openen. Ik heb whatsapp al verwijderd en opnieuw geïnstalleerd, mijn telefoon uitgeschakeld en opnieuw opgestart , en mijn cashe leeggemaakt. Dit alles helpt niet.

 51. Suzan

  het Whatsapp icoontje is ineens uit mijn telefoon en ik krijg het niet meer terug???

 52. Jacques

  Ik heb sinds 21 april 2015 geprobeerd om de versie 2.11.16 te uploaden. Deze update kwam om mijn scherm en voorgaande versies deden het altijd goed. Nu blijft de upload hangen en geeft het systeem aan dat whatsapp messenger op dit moment niet kan worden gedownload????
  Iemand een idee hoe dit nu op te lossen, want het is natuurlijk nu niet meer bruikbaar.
  Op mijn bericht naar de whatsapp organisatie in Amerika wordt niet gereageerd.

 53. Ajm Fransen

  Watts app lastig te installeren, alles zit verstopt en is voor gewone mensen niet meer te volgen, er wordt geen rekening gehouden met het gegeven dat vooral ouderen dit niet lukt. Maak het klantvriendelijker!!

 54. An

  Oeps, slimpie… Was niet verbonden met wifi :)

 55. Joey Se

  Ik heb nergens last van, heb je wel gewoon internet?

 56. An

  Ik heb sinds 12:00 uur geen verbinding met WhatsApp, zijn er meer mensen met dat probleem?

Sorry, gesloten voor nieuwe reacties.