Terugzetten chatgeschiedenis mislukt

Ik heb sinds gisteren een nieuwe iPhone en het terugzetten van mijn chatgeschiedenis via iCould wil niet erg vlotten. Hij staat nu al een paar uur op 99% (940,3 MB van de 940,5 MB). Opnieuw installeren van WhatsApp heeft geen effect, hij springt dan meteen weer naar de 99%. Wat kan ik doen om er voor te zorgen dat ik m'n oude gesprekken weer terugkrijg?

24 reacties op “Terugzetten chatgeschiedenis mislukt

 1. Madelief

  Ook bij mij zelfde verhaal. Bij het terugzetten van de reservekopie vanuit iCloud (bij een nieuw aangeschafte telefoon met hetzelfde nummer) , blijft Whatsapp hangen op zo’n 60-70%. Alles weer verwijderd, opnieuw reservekopie teruggezet. Zelfde verhaal. Whatsapp bleef weer hangen (veel media, nooit geschoond is mogelijk een oorzaak, ik heb mezelf beterschap beloofd).

  Heb uiteindelijk na enige aarzeling de tip gevolgd van W.: Whatsapp eraf gegooid en opnieuw geïnstalleerd. Tadaa. Dat gaat moeiteloos. Tussen de datum reservekopie iCloud en datum reservekopie Whatsapp zit een aantal dagen verschil, datum is niet hetzelfde. Aantal apps verloren, maar het gros is er nog en de apps die de afgelopen dagen (na verlies telefoon) zijn verstuurd komen alsnog binnen.

 2. W

  Romy al geprobeerd whatsapp eerst te verwijderen en dan opnieuw te downloaden? (dus niet updaten, maar echt verwijderen)

 3. romy

  mijne zegt mislukt en blijft dan hangen op 17% :( als ik een update van whatsapp wil download kan hij whatsapp niet meer downloaden..

 4. Melissa

  Die van mij blijft maar hangen op 100 nog erger en hij doet gewoon helemaal niks na uren en uren krijg ik een melding , oude backup gevonden van 2 uur deze gebruiken ? Em dan weer hetzelfde verhaal

 5. Whatsappen.nl

  @Ederik, Jo. Het oorspronkelijke probleem is opgelost, maar misschien weer een nieuw probleem. Echter, (nog) niet genoeg signalen om te spreken van een groot probleem aan de kant van WhatsApp, zoals vorige maand. Even je opslagruimte controleren en anders het beste even support@whatsapp.com voor persoonlijke ondersteuning.

 6. ederik

  Ik ervaar nog steeds hetzelfde probleem. Chatgeschiedenis kan niet worden teruggezet. Is er nog steeds sprake van een probleem in whatsapp?

 7. Jo

  Ik heb hetzelfde probleem. Nu in de versie erna. Ontvang in de tussentijd wel berichten (zie ik aan ‘teller’ voor ik whattapp open) maar kan ze dus niet lezen omdat ik niet verder kom dan dus niet verder dan scherm met herstellen. Wat nu????

 8. Whatsappen.nl

  We hebben contact gehad met WhatsApp. Er was een probleem met bepaalde backups in versie 2.16.11 (released 9/27/16).

  De problemen zouden moeten zijn opgelost in v2.16.12 (released 10/19/16).

 9. Juan

  Gisteren was er een nieuwe versie, lost dat het op?

 10. fleur

  Ik heb hetzelfde! Het terugzetten van chatgeschiedenis blijft hangen op 99%.. Heel irritant! Ik twijfel zelfs om de chatgeschiedenis dan maar niet terug te zetten, maar ik wil graag m’n berichten houden!

 11. Rbax

  Hen exact hetzelfde… Is er al een oplossing???

 12. Paul

  Ik heb al geruime tijd hetzelfde probleem, hij blijft hangen op 99% eerst op mijn iphone4, daarom een nieuwe iPhone7 gekocht (misschien komt het door het oude toestel) helaas wederom hetzelfde probleem, hij blijft hangen op 99%

 13. immss

  BIj bij springt het scherm bij 99% ineens weg
  en opnieuw proberen en telefoon uit en aan en downloaden helpt allemaal niet

 14. Lukas

  Bij mij blijft hij ook hangen op 99% bij het terugzetten van mijn gespreksgeschiedenis. Is er inmiddels al een oplossing voor gevonden? Dan hoor ik het graag.

 15. Sara

  ik heb precies het zelfde en ik baal dr zoo erg van want nergens kan je er iets tegen vinden , weet iemand al wat je moet doen??

 16. Michael

  Verwijderde berichten worden nergens bewaard. Tenzij je een backup via icloud hebt gemaakt van de geschiedenis.

  Of als je een reservekopie hebt van je iPhone via iTunes of iCloud kun je misschien de chatgeschiedenis van WhatsApp herstellen door je iPhone te herstellen met je reservekopie. https://support.apple.com/nl-nl/HT201252 Maar dat is nogal een gedoe.

 17. Michael

  Hebben jullie wel genoeg ruimte op vrij op je telefoon? iPhone instellingen > algemeen > info?

  En als het icloud drive is, heb je ios 8 of later nodig. Hebben jullie dat?

 18. Rachid

  Goede morgen

  Ik had belangrijke gesprekken eind juni toen mijn broer overleed.ik heb al die gesprekken verwijderd . Is er een mogelijkheid om ze terug te zetten .

  Rachid

 19. Melvin

  Zelfde probleem ook 99%. Iemand een oplossing ?

 20. rik

  de mijne blijft al enige tijd steken op 99%

  wat nu??

 21. Max

  Ik heb dus exact hetzelfde probleem, erg vervelend!

 22. Anne

  Opnieuw telefoon opstarten en dan nog een keer proberen :)
  Ook even kijken of de batterijlading goed is

 23. Sie

  Ik heb hetzelfde problem, ben jij al iets verder?
  mijne blijft hangen op 2%

Sorry, gesloten voor nieuwe reacties.