Ook artsen gebruiken WhatsApp voor werk

AMSTERDAM – Het gebruik van WhatsApp voor zakelijke doeleinden zit nog steeds in de lift. Elsevier meldt dat ook medici inmiddels veelvuldig gebruikmaken van de gratis berichtendienst.

Het weekblad baseert zich op gesprekken met diverse artsen uit verschillende ziekenhuizen. De artsen geven aan bijvoorbeeld foto’s van wonden naar collega’s te sturen om een snel medisch oordeel te krijgen.

Doordat WhatsApp het simpel heeft gemaakt om foto’s en berichten door te sturen, bestaat volgens Elsevier wel het risico dat foto’s en informatie gemakkelijk in verkeerde handen kunnen komen. Ook zouden foto’s niet worden verwijderd of online worden opgeslagen op bijvoorbeeld iCloud of Google+.

Succes

Dat de inzet van WhatsApp bij medici tot succes kan leiden, bleek afgelopen week in India. Een bouwvakker verloor bijna zijn hand door een ongeluk met een elektronische zaagmachine. Een specialist in het dichtstbijzijnde ziekenhuis had nooit een dergelijke wond behandeld, maar wist door het uitwisselen van foto’s met een arts op afstand de hand te redden.