WhatsApp breidt capaciteit uit tijdens jaarwisseling

AMSTERDAM – WhatsApp bereidt zich voor op de verwachte recorddrukte tijdens de jaarwisseling. Dit laat medeoprichter van WhatsApp Brian Acton weten aan Whatsappen.nl.

De berichtendienst heeft het afgelopen jaar een enorme groei doorgemaakt, waardoor tijdens deze jaarwisseling een nieuwe recordpiek wordt verwacht. WhatsApp treft dan ook de nodige maatregelen om eventuele problemen te voorkomen.

“We hebben de capaciteit voor oud en nieuw flink uitgebreid” aldus Acton. Het bedrijf hoopt dat het berichtenverkeer hierdoor tijdens de jaarwisseling soepel zal verlopen. Ook tijdens Kerstmis beschikte WhatsApp over extra capaciteit. Dit zorgde ervoor dat deze dagen zonder problemen verliepen.

Mochten de getroffen maatregelen niet genoeg blijken te zijn dan is WhatsApp daar eveneens op voorbereid. “Tijdens de jaarwisseling staat een team stand-by om in te grijpen als er problemen onstaan”.

Traditiegetrouw kampen telefoonnetwerken rond de jaarwisseling met problemen. Ook de stabiliteit van deze netwerken en de maatregelen die de telecomproviders treffen is van groot belang voor het goed functioneren van WhatsApp. KPN meldde eerder aan de Telegraaf niet uit te sluiten dat zich problemen zullen voordoen.

WhatsApp hoax

Grapjassen in Spanje hebben ervoor gezorgd dat zich een hoax aan het verspreiden is. WhatsApp zou om de piek te voorkomen deals hebben gesloten met telecomproviders en de berichtendienst van 18:00 uur op 31 december tot 08:00 uur op nieuwjaarsdag betaald laten worden. Klanten zouden vervolgens worden afgerekend op de factuur van de telecomprovider. Dit is uiteraard grote onzin en is volgens WhatsApp een uit de hand gelopen grap voor het Feest van de Onnozele Kinderen.