Groen licht voor vernieuwde WhatsApp pop-up functie Android

AMSTERDAM – Vanaf vandaag is een nieuwe WhatsApp versie voor Android beschikbaar. Versie 2.7.7811 bevat de vernieuwde pop-up, welke wij eerder deze maand al even in ons bezit hadden.

Met de nieuwe pop-up is het mogelijk om direct en snel een reactie te versturen. Ook is de schermafbeelding van de verzender zichtbaar en kun je bladeren door binnengekomen berichten, zodat je hiervoor WhatsApp zelf niet hoeft te openen. Dit is vooral handig voor als je weinig tijd hebt, maar toch even de binnengekomen berichten wilt bekijken en snel beantwoorden. Via “Bekijk” open je bovendien direct het betreffende WhatsApp-gesprek.

In onze ogen is dit de beste verbetering voor het gebruiksgemak van WhatsApp sinds maanden. Al is het alleen maar omdat wij hebben meegewerkt aan de Nederlandse vertaling natuurlijk!

In tegenstelling tot eerder deze maand betreft het ditmaal geen testversie. Brian Acton, mede-oprichter van WhatsApp, laat ons vanavond weten de functie groen licht te hebben gegeven. “Maar het is nog steeds werk in uitvoering”.

WhatsApp versie 2.7.7811 voor Android is op het moment van schrijven nog niet beschikbaar in Google Play, maar wel al via onze download sectie en via de website van WhatsApp.