Nederlanders massaal stil op WhatsApp

AMSTERDAM – Nederland heeft tijdens de Nationale Dodenherdenking massaal gehoor gegeven aan de oproep tot WhatsAppstilte. Dat laat WhatsApp vandaag weten aan Whatsappen.nl.

“We zien een duidelijke daling in het aantal WhatsApp-berichten in Nederland tijdens de twee minuten stilte” aldus Neeraj Arora van WhatsApp. Hiermee is het de eerste geslaagde WhatsApp-stilte ter wereld. Exacte cijfers kan de populaire berichtendienst helaas niet geven.

WhatsAppen.nl deed een oproep om ook op WhatsApp twee minuten stilte te houden en werd hierbij ondersteund door het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Volgens WhatsAppen.nl is het initiatief zeer geslaagd en waren de reacties voornamelijk positief. Bijna alle grote kranten maakten melding van de oproep en ook op Twitter werd het goed opgevangen. Dat er een enkele negatieve reactie tussen zat, was geheel volgens verwachting en de bedoeling. “Het ging ons erom om bij de doelgroep discussie los te maken en er extra op te attenderen dat de herdenking niet alleen twee minuten ‘stil zijn’ is, maar dat het echt ‘stilstaan’ is. Ook op WhatsApp. En dat doel is bereikt”.

BN-ers Zarayda Groenhart en Maik de Boer lieten in het programma 24/7 weten ook te hebben meegedaan.