Eerste WhatsAppstilte ter wereld op 4 mei

AMSTERDAM – Op 4 mei herdenkt Nederland de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog, latere oorlogen en vredesmissies. Dit jaar zal ook op WhatsApp twee minuten stilte worden gehouden.

Tijdens de Nationale Dodenherdenking op de Dam in Amsterdam leggen Koningin Beatrix en Prins Willem-Alexander om even voor 20:00 uur een krans bij het Nationaal Monument. Om 20.00 uur zal het zoals gebruikelijk op veel plaatsen in het land twee minuten stil zijn. Whatsappen.nl roept iedereen op om ook op WhatsApp twee minuten stilte te houden.

“Velen van ons communiceren tegenwoordig in alle stilte via WhatsApp. Maar ook bij ‘het nieuwe praten’ vinden wij het belangrijk om twee minuten stil te staan bij de oorlogsslachtoffers” aldus Whatsappen.nl. Het is voor het eerst ter wereld dat een WhatsAppstilte wordt georganiseerd.

WhatsApp is een wereldwijde communicatiedienst dat niet zomaar even twee minuten kan worden stilgelegd. Het ‘succes’ van het initiatief zal dus echt afhangen van de gebruikers.

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei ondersteunt het initiatief van harte en hoopt dat alle WhatsApp gebruikers gehoor zullen geven aan deze oproep.

4 Mei, 20:00 uur, 2:00 minuten stilte. Ook op WhatsApp. Geef het door!