Beheerders kunnen WhatsApp-groep alleen-lezen maken

AMSTERDAM – WhatsApp werkt aan nog meer nieuwe opties voor groepsbeheerders. Beheerders kunnen in de toekomst instellen dat zij als enige berichten in de groep kunnen sturen.

Enkele weken geleden ontdekten we al dat beheerders van een WhatsApp-groep een extra instelling krijgen die alleen voor hen toegankelijk is. Als beheerder kun je hier bepalen wie de groepsnaam, groepsafbeelding en de groepsomschrijving mag aanpassen. Een groepsomschrijving is een nieuw stukje tekst die je kunt toevoegen onder groepsinformatie, zoals een huisregel of website URL.

Ook wisten we al dat je naar deelnemers kunt zoeken via een nieuwe zoekfunctie onder groepsinformatie om hen vervolgens te blokkeren of een persoonlijk bericht te sturen.

Vandaag vonden onze vrienden van WABetaInfo nog een nieuwe optie. Beheerders kunnen instellen dat alleen beheerders berichten of andere bestanden in de groep kunnen plaatsen. Deelnemers kunnen de WhatsApp-groep dan alleen lezen.

Als je als deelnemer toch iets wilt melden in de groep, kun je op de nieuwe knop “Message admin” drukken en vervolgens een beheerder selecteren en een bericht sturen.

Het alleen-lezen maken van groepen is handig voor groepen waarbij eigenlijk alleen de beheerder zender is en andere deelnemers alleen maar smileys, duimpjes of andere reacties sturen die voor de rest niet interessant zijn.

Beheerders kunnen de groepsrechten maar één keer in de 72 uur wijzigen. Je kunt dus niet iedereen ‘even stil’ laten zijn.

Het is niet bekend wanneer de nieuwe opties beschikbaar worden. Wil je op de hoogte blijven, volg ons dan op Twitter of Facebook.

2 reacties op “Beheerders kunnen WhatsApp-groep alleen-lezen maken

  1. Gal

    Nee is nog niet mogelijk. Je kunt wel een verzendlijst aanmaken als je iedereen een bericht wilt sturen

  2. Astrid van Burik

    Hallo, ik ben docent en wil graag een whatsapp-groep voor mijn klas maken waar ik alleen berichten in kan plaatsen. Is dat al mogelijk?

Sorry, gesloten voor nieuwe reacties.