Nep-apps WhatsApp verwijderd in Play (update)

Update 06-11-2017: Ook de nieuwe neppe WhatsApp-apps uit onderstaand artikel zijn verwijderd. De dit weekend door veel websites ‘ontdekte’ nep-app met een miljoen downloads waarvoor met koeienletters wordt gewaarschuwd, was enkele dagen geleden al verwijderd.

Op dit moment vinden wij geen nep-apps meer in Google Play, maar dit kan natuurlijk ieder moment veranderen. Kijk voor de echte apps van WhatsApp Inc. hier.

AMSTERDAM – Google heeft een groot aantal nep-apps van WhatsApp verwijderd uit de Play Store. Maar er zijn alweer nieuwe nepversies van WhatsApp gereleased in Play. 

Na controle blijkt dat de malafide apps uit het artikel van enkele dagen geleden allemaal zijn verwijderd.

Het goedkeuringsbeleid van Google Play is echter niet veranderd dus blijven mensen het proberen om variaties op WhatsApp Inc. te bedenken. Ze doen dit door tekens ( ; < . ‘) of spaties aan de naam van de ontwikkelaar toe te voegen. Vervolgens download je een app die vol zit met advertenties of mogelijk zelfs schadelijk is voor je telefoon. Om aan te geven hoe makkelijk je er intrapt: één van de apps had meer dan 1 miljoen downloads.

Zoals WhatsApp eerder al tegen ons zei is het een “never ending battle” en dat blijkt. Vandaag zien we dat er de afgelopen dagen weer nieuwe nep-apps bij gekomen zijn. Hoewel de ‘slimmeriken’ het blijven proberen, is het zonde van hun tijd. De apps worden uiteindelijk toch weer verwijderd.

Als je WhatsApp een handje wilt helpen, markeer deze nep-apps dan als ongepast in Google Play. Dit kan door in Play onderaan de app-pagina op Markeren als ongepast te drukken.