WhatsApp Business krijgt welkomstberichten en quick replies

AMSTERDAM – De beta app van WhatsApp voor bedrijven, WhatsApp Business, heeft een update gekregen. Het is nu mogelijk om welkomstberichten en sneltoetsen voor quick replies (snelle reacties) in te stellen. Dat vond Whatsappen.nl in de beta app. 

Welkomstberichten heten vooralsnog Greetings messages en kun je automatisch naar je klanten versturen als zij voor de eerste keer contact met je opnemen via WhatsApp. Deze berichten kun je zelf schrijven en later eventueel aanpassen.

Een andere nieuwe functie is Quick reply. Hiermee kun je sneltoetsen op je toetsenbord instellen voor berichten die je vaak naar je klanten verstuurt.

Eerder konden we al melden dat bedrijven afwezigheidsberichten en meer uitgebreide profielinformatie krijgen. Daarnaast kunnen zij zich verifiëren met een groene badge en is het mogelijk de app met een vast telefoonnummer te registreren.

WhatsApp Business zit momenteel in de testfase en is nog niet voor het grote publiek te downloaden. De officiële releasedatum is nog niet bekend. Wil je op de hoogte blijven, volg ons dan op Twitter of Facebook.

Één reactie op “WhatsApp Business krijgt welkomstberichten en quick replies

  1. Foppe

    is WhatsApp Business ook geschikt om toe te passen in de zorg in Nederland? Voldoet het aan de eisen op het gebied van informatieveiligheid?

Sorry, gesloten voor nieuwe reacties.