Veel klachten over WhatsApp meldingen iOS 11 (update + oplossing)

AMSTERDAM – Veel mensen ervaren problemen met WhatsApp notificaties sinds de iOS 11 update.

Gebruikers van iPhone krijgen géén meldingen meer van nieuwe berichten of pas na het openen van WhatsApp.

Hoewel het probleem zich in WhatsApp voordoet, ligt de oorzaak waarschijnlijk bij iOS of Apple’s Push Notification Service (APNS). Het afleveren van de notificaties is namelijk in volledig beheer van APNS. In dit artikel lees je meer over het oplossen van push notificatie problemen met iOS.

Ondanks ons vermoeden dat het probleem niet bij WhatsApp ligt, hebben we WhatsApp op de hoogte gebracht van de vele klachten. Zij zullen het verder onderzoeken en zodra er meer bekend is lees je het uiteraard hier of op onze Twitter / Facebook.

UPDATE 18-10-2017: [English]

Na enkele contactmomenten met WhatsApp kunnen we het volgende melden:

Het betreft inderdaad een bug in iOS 11. Deze doet zich voor als je WhatsApp regelmatig geforceerd sluit. Veel gebruikers doen dit onbewust door het misverstand dat apps die in het multitasking scherm verschijnen op de achtergrond draaien. De bug en problemen zijn gerapporteerd bij Apple.

Ondertussen werkt WhatsApp aan een eigen workaround. Ze denken de oplossing te hebben gevonden en testen deze momenteel intern. Als deze test succesvol is, zal de update over enkele dagen in App Store verschijnen.

WhatsApp laat verder weten dat als je de app niet meer geforceerd sluit, je probleem eveneens zou moeten zijn opgelost. Geruchten dat WhatsApp update 2.17.61 de bugfix bevat, zijn onjuist.

UPDATE 21-10-2017:

WhatsApp heeft de bugfix vrijgegeven zoals in onze eerdere update aangekondigd. Upgrade snel naar versie 2.17.70. Lost dit je problemen op? Laat het weten in de comments of via Twitter!

9 reacties op “Veel klachten over WhatsApp meldingen iOS 11 (update + oplossing)

 1. Saskia

  Nieuwe update lijkt wel te werken! Heel fijn!

 2. Gilles S

  Lijkt te werken, bedank

 3. Helena

  De eerdere oplossingen werkten niet maar nieuwe update lijkt bij mij verbetering te geven

 4. Harold S.

  Jupppp, hier ook gefixed! Erg blij mee na een week, dank

 5. Koen

  Thanks het werkt bij mij weer!

 6. maaktnietuit

  Na alle opties in mijn telefoon te hebben nagelopen, heb ik data-roaming aangezet. Extra kosten krijgen we toch niet meer nu de bundel in de hele EU werkt. Gek genoeg werkt WhatsApp nu wel gewoon

 7. Ikk

  Bij mij werkt ios instellingen => opties mobiele data => alleen data.

 8. Henry

  Ik ook geen notificaties, pas als ik app open, vet irritant

 9. Anne-floor

  Zelfde probleem hier

Sorry, gesloten voor nieuwe reacties.