WhatsApp Payments via UPI in India stapje verder

AMSTERDAM – WhatsApp is druk bezig met het voorbereiden van de app voor mobiele betalingen in India. De keuze voor UPI in India is definitief en WhatsApp heeft een licentie ontvangen.

In februari van dit jaar sprak medeoprichter Brian Acton met de Indiase minister van IT over de integratie van mobiele betalingen in de app. In juni werden vervolgens gesprekken gehouden met diverse Indiase banken en instanties om hiervoor UPI te gebruiken.

UPI staat voor Unified Payments Interface en is een mobiel betalingssysteem tussen banken in India. Hiermee kun je betalingen doen met een app zonder dat je rekeninggegevens nodig hebt van de ontvanger.

Inmiddels is de keuze voor UPI definitief en heeft WhatsApp een licentie van NPCI (National Payments Corporation of India) ontvangen.

Een gelekt screenshot van WABetaInfo laat zien dat WhatsApp druk bezig is met het voorbereiden van de app. Een screenshot over “WhatsApp Payments” laat het startscherm zien voor mobiele betalingen via UPI.

Net als de zakelijke applicatie van WhatsApp, zullen betalingen eerst in India mogelijk worden. Of en wanneer andere landen betalingen via WhatsApp kunnen gaan doen is niet bekend.