Nieuw design voor WhatsApp bellen en meer

AMSTERDAM – WhatsApp heeft een update vrijgegeven voor Android in Google Play. De grootste verandering zit in de UI voor bellen.

Het scherm van spraak- en video-oproepen is in een nieuw jasje gestoken. Zo wordt de profielfoto zowel in het klein als in het groot weergegeven en swipe je omhoog om een oproep te beantwoorden.

Naast de nieuwe UI voor bellen, kun je met de nieuwe update ook alle soorten bestanden verzenden. Denk aan apk, mp3, zip, rar of foto’s en video’s in ware grootte.

Ook nieuw is het bladeren door foto’s met de in-app camera. Naast het links en rechts swipen door de miniatuurweergaven kun je nu ook omhoog vegen om je volledige foto-album te zien.

Tot slot is de tekstopmaak verbeterd. Eerst kon je alleen tekst vet, cursief, doorgestreept of monospace maken door deze tussen speciale tekens te zetten. Nu kan dit ook door je tekst in het typvak te selecteren. In het menu kun je vervolgens de gewenste tekstopmaak selecteren.

Zie ook:

2 reacties op “Nieuw design voor WhatsApp bellen en meer

  1. Corry

    nieuw design is mooi, maar het naar boven swipen is vrij lastig als je de telefoon moet aannemen als er een gesprek binnenkomt. Je moet hem heel goed vasthouden en vooral ouderen hebben er moeite mee hij glijdt zo weg uit de hand. van links naar rechts was eenvoudiger.

  2. Rene Bowers

    Kan de nieuwe versie whatsapp niet downloden

Sorry, gesloten voor nieuwe reacties.