Nieuwe applicatie WhatsApp for Business dit jaar gelanceerd

AMSTERDAM – WhatsApp lanceert later dit jaar ‘WhatsApp for Business’, een nieuwe mobiele applicatie voor kleine bedrijven. Dat heeft medeoprichter Brian Acton gezegd in een interview met Livemint.

De app richt zich op bedrijven met minder dan tien medewerkers. Zij kunnen een speciale versie van WhatsApp downloaden.

Met de app wil WhatsApp de communicatie tussen kleine bedrijven en klanten makkelijker maken. Te denken valt aan het bijhouden van een klantenbestand en de mogelijkheid om met meerdere personen met één account te werken.

Brian Acton benadrukt dat de app niet te vergelijken is met Facebook at Work, welke zich richt op bedrijven met duizenden medewerkers. WhatsApp for Business is voor kleine bedrijven, buurtwinkels en bijvoorbeeld dokters die al WhatsApp gebruiken en een groot klantenbestand hebben.

Uiteindelijk moet WhatsApp for Business inkomsten gaan opleveren, maar het was voor Acton nog te vroeg om hier iets over te zeggen.

Vaststaat dat de gebruiker de volledige controle heeft over met welke bedrijven hij of zij in contact wil komen. “Met e-mail heb ik niet het gevoel dat ik daarover de controle heb. Ik wil niet dat WhatsApp zo wordt en ik zal daar tot mijn laatste adem voor vechten” aldus de medeoprichter.

De berichtendienst is momenteel druk bezig met het design en testen van de nieuwe applicatie. Later dit jaar zal de app debuteren in India en zal vervolgens in Brazilië en Indonesië worden gerold.

Het is niet bekend wanneer de app naar Nederland komt. Zodra hier nieuws over is, lees je dat uiteraard bij ons en via onze Twitter en Facebook.