Storing bij WhatsApp op oudejaarsavond voorbij

AMSTERDAM – WhatsApp heeft op oudejaarsavond te maken met een storing. De grootste markt van WhatsApp, India, viert momenteel de jaarwisseling.

Hierdoor is het tijdelijk niet of nauwelijks mogelijk om berichten te versturen en te ontvangen. WhatsApp heeft moeite met het verwerken van de grote berichtenstroom. De berichtendienst krijgt vandaag naar verwachting 70 miljard berichten te verwerken.

WhatsApp neemt ieder jaar meer maatregelen om de berichtenstroom aan te kunnen. Het bedrijf beschikt over extra capaciteit en er staat een team paraat om in te grijpen bij problemen. Helaas blijkt dit deze keer niet voldoende om de pieken op te vangen.

UPDATE 20:30 uur: De grootste drukte is voorbij. De berichtendienst komt weer op gang. Start eventueel je telefoon opnieuw op. 

UPDATE 20:45 uur: De storing bij WhatsApp is voorbij. De afgelopen zes jaar verliep WhatsApp vanaf dit tijdstip vlekkeloos. Fijne jaarwisseling!

Zodra er meer bekend is, updaten we dit artikel en onze Twitter.

Op Whatsappen.nl/storing vind je een overzicht van de door ons gemelde storingen, info over actuele storingen en manieren waarop je individuele problemen mogelijk kunt oplossen.

2 reacties op “Storing bij WhatsApp op oudejaarsavond voorbij

  1. Roy Trenneman

    Have you tried turning it off and on again?

  2. Nellie van Liempt

    Nog steeds geen whatsapp op nieuwjaarsdag!!

Sorry, gesloten voor nieuwe reacties.