Knop videobellen toegevoegd in bèta WhatsApp [update]

Update 14-05-2016 om 20:05 uur: WhatsApp heeft een nieuwe bèta-versie uitgegeven voor Android. Hierin is onderstaande optie weer verwijderd. Zie artikel onderaan.

AMSTERDAM – Het is bijna zover: Videobellen met WhatsApp wordt bijna gelanceerd.

In de nieuwste bèta versie (2.16.80) van WhatsApp voor Android is de keuze voor een videogesprek toegevoegd. Het videobellen is momenteel echter nog niet beschikbaar.

De optie krijg je door op het telefoon-icoontje te klikken in de nieuwste bèta. Normaalgesproken ging de telefoon dan direct over bij je contactpersoon maar nu kun je een keuze maken tussen audio-oproep en een videogesprek. (Dit lost ook gelijk het probleem op van het per ongeluk bellen naar iemand)

Screenshot_20160514-080516

Druk je op videocall dan krijg je helaas nog wel de melding dat videobellen momenteel niet beschikbaar is.

Screenshot_20160514-080355

Hoewel het videobellen nog niet beschikbaar is, zijn de voorbereidingen in ieder geval in volle gang. We verwachten dan ook dat de optie binnen enkele maanden wordt geactiveerd voor alle gebruikers.

Op schema

De komst van videobellen zit er al een tijdje aan te komen. Al sinds oktober 2015 schrijven we er over. In december lekten er screenshots uit en konden we melden dat de functie in de eerste helft van 2016 zou worden gelanceerd. Vorige maand werd dit bevestigd door nieuwe regels in de vertaalomgeving van iOS.

WhatsApp wilde eerder deze week geen commentaar geven op de komst van videobellen. Het bedrijf laat zich zelden uit over toekomstige features.

Update 14-05-2016 20:05 uur:

WhatsApp heeft een nieuwe bèta-versie voor Android vrijgegeven. In deze versie 2.16.81 is de optie om te videobellen verwijderd. Het telefoon-icoontje start weer automatisch een audio-gesprek. Mogelijk dat de optie om te videobellen te vroeg in de vorige bèta is gezet. Uiteraard houden we je op de hoogte.