De kosten van WhatsApp

Is WhatsApp gratis en wat zijn de kosten van WhatsApp? Waarschijnlijk de meest gestelde vragen en tevens regelmatig bron voor geruchten en hoaxes. We zetten het nog één keer op een rijtje. 

  • Android, iPhone, BlackBerry, Windows Phone en Nokia

Voor alle telefoons (Android, iPhone, BlackBerry, Windows Phone en Nokia) kun je WhatsApp gratis downloaden en gebruiken.

Tot 18 januari 2016 was WhatsApp een abonnementendienst. Na een gratis proefperiode van een jaar kostte de app jaarlijks 0,99 USD. Dit prijsbeleid is geschrapt.

  • Is whatsappen, het berichten versturen via WhatsApp, verder gratis?

Als je een gepast data-abonnement voor internet op je smartphone hebt, is de verzending en ontvangst van berichten en media via WhatsApp verder gratis.

WhatsApp Messenger gebruikt de internetverbinding van je telefoon om berichten, afbeeldingen, audio, video, locaties en contacten te versturen en ontvangen. Zolang je telefoon geen roaming gebruikt en je de datalimiet niet hebt overschreden, kost het versturen van berichten via WhatsApp je niets extra. Bovendien kun je gebruikmaken van internet via Wi-Fi-verbinding als je een beperkt data-abonnement hebt. Bij beperkte data-abonnementen is het belangrijk om je dataverbruik goed in de gaten te houden om niet voor vervelende verrassingen te komen staan. Onbeperkt internet is aan te raden!

Als je sms-berichten verstuurt naar je vrienden om ze uit te nodigen voor WhatsApp, zijn de tarieven van je mobiele aanbieder van toepassing.

  • Is het bellen via WhatsApp gratis?

Met WhatsApp kun je sinds begin 2015 ook gratis bellen. Je betaalt alleen de gebruikelijke kosten voor je internetverbinding oftewel je data-abonnement. Uiteraard kun je ook gebruikmaken van Wi-Fi. Als je in het buitenland bent, geldt hetzelfde: WhatsApp zelf brengt geen extra kosten in rekening.

Dit artikel is samengesteld op basis van rechtstreekse informatie van WhatsApp. Echter, zoals met alle informatie op deze website kun je aan dit artikel geen rechten ontlenen (zie ook onze disclaimer). Eventuele wijzigingen in het beleid van WhatsApp in de toekomst kunnen wij uiteraard niet voorspellen.


© Copyright Whatsappen.nl